03 november 2007

muffins of cakejes?

Kayo mag geen koemelk, geen soyamelk en geen chocola. Weinig keuze dus als je cakejes of koekjes uit de winkel wil geven.
In het grote vegatarische kookboek, vond ik een muffinrecept, dus heb ik daar de koemelk vervangen door geitenmelk. Zou het daardoor zijn dat ze er eerder als cakejes uitzien? Of zou het komen door de bosbessen die ik door rozijnen heb vervangen, de donkerbruine basterdsuiker door lichte rietsuiker, of het meel+ bakpoeder door zelfrijzend bakmeel? Wie zal het zeggen?
OOoh ja, die dingen moesten 20 minuten in een oven van 210 graden. De mijne hebben er 40 minuten ingestaan om ze toch iets of wat op muffins te laten lijken. waar is het misgegaan? Iemand een idee? Ze waren trouwens wel erg lekker (misschien wat zwaarder dan normaal)

3 opmerkingen:

jo zei

tja, het zou kunnen he :), maar bolognesesaus zal ongetwijfeld lekker zijn ook ;)

Mme Zsazsa zei

Nu, als ge de aubergines door courgettes vervangt en de petatjes door spaghetti, de bechamel- door tomatensaus en de kaneel door oregano dan hebde volgens mij geen moussaka maar spaghetti bolognese, mss heeft dat er iets mee te maken? ;-)

Anoniem zei

Is dat laatste niet het belangrijkste? Als het maar lekker is ;-).